måndag, november 19, 2007

Karpaltunnelskada Trollhättan | Väst - P4 - Sveriges Radio. SE

Väst - P4 - sr.se: "17:48 | måndag 2 juli 2007 Montörsarbete gav arbetsskada En kvinna i Trollhättan, som tidigare nekats livränta till följd av arbetsskada, får nu rätt av Kammarrätten. Det finns ett samband mellan hennes symtom i händerna och hennes tidigare arbete som montör på Saab.

Kvinnan arbetade med handverktyg och var utsatt för vibrationer, samtidigt som hon vred på handlederna. Hon fick diagnosen karpaltunnelsyndrom, en kronisk svullnad i handleden, som ger domningar och känselbortfall i tumme och fingrar.

Försäkringskassan och Länsrätten har nekat kvinnan livränta, men nu godkänner alltså Kammarrätten arbetsskadan och skickar tillbaka ärendet till Försäkringskassan för ny behandling."

Helge: Det är viktigt att potentiella problem undersöks i tid. ABB i Finland använder Mediracer som diagnostiskt instrument inom arbetssjukvården. Borde vi diskutera med storföretag om deras eventuella behov. Mediracer är ett billigt instrument som inte kräver att användaren är specialist inom neurofysiologi.
Skicka en kommentar