tisdag, mars 04, 2008

Mediracer On-line tjänster

Jag har bloggat om karpaltunnelsyndromet på svenska sedan slutet av september 2007. Besökarantalet har stigit från ett tiotal per dygn till över hundra per dag. Veckosluten har lägre besökarfrekvens.

Tanken har varit att skapa en bild om hur bloggare, läkare, hälsovårdspersonal och studerande skriver, bloggar och kommenterar om karpaltunnelsyndromet.

Rätt få kommenterar, men besökarkartan visar att vi har besökare från Sverige, Danmark och Island. Rätt många finnar läser bloggen nu och då.

Jag vill utveckla bloggen från det allmänna om CTS, karpaltunnel, karpaltunnelsyndrom till att specifikt svara på frågor som specialister och arbetshälsovårdare kunde ha om hur Mediracer används.
  1. Vad kostar Mediracer?
  2. Vad kostar elektroder och andra bruksartiklar
  3. Diagnostiken kan utföras av en hälsovårdssjuksköterska
  4. Telemedicinsk diagnotik-service
  5. Hur organiseras verksamheten i praktiken?
  6. Hur många undersökningar per timme?
  7. Patientunderlaget: hur många per månad för att motivera ett köp?
Jag vill gärna behandla dessa frågor on-line. Tanken med detta är att betjäna kunder i länder som ligger längre bort. Det vore intressant att föra en dialog med potentiella användare som tänker att "visst kunde jag köpa en utrustning men jag behöver mera information om hur diagnostik-tjänsten organiseras och vilka fördelarna är..."

Bloggen har behandlat CTS - karpaltunnelsyndromet på ett allmänt plan, men jag vill ta diskussionen flera steg närmare de konkreta frågeställningarna neurofysiologer, handledskirurger och arbetshälsovårdare har.
  1. Från allmänna frågeställningar till hur diagnostiken organiseras
  2. Praktiska råd
  3. Teknisk rådgivning
Det hjälper ju inte patienterna om man vet att det finns en alternativ och billigare metod jämfört med ENMG -undersökning, om tjänsten inte är tillgänglig i närheten av ens hem eller arbetsplats.
Skicka en kommentar